Septembertur til Bamble- og Kragerøskjærgården

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 07.09.2018 – 09.09.2018
Hele dagen

Beskrivelse

Oslo Kajakklubb inviterer til helgetur til Bamble- og Kragerøskjærgården.  

Området er av de vakreste og mest varierte skjærgårdene i Sør-Norge, fullt av spennende industri-, los- og fiskerihistorie. Blant perlene i området er Jomfruland, Stråholmen, Skåtøy, Kragerø by og mye annet.

Basen er hytta til Knut Bryne på Trosby i Bamble, nær grensa til Kragerø. Denne ligger ca to timers kjøring fra Oslo, om ikke helgetrafikken er for heftig. Hytta ligger på en flat tomt, med plass til mange telt. Det er plass til  10 personer inne, resten bor i egne telt. Vi baserer oss på å spise ute under tak.

Man kan kjøre fram til døra, laste av utstyr, og parkere et par hundre meter unna hytta. Det koster kr 50 pr døgn å parkere. Ta med kontanter til dette.  Hytta er moderne, med strøm, dusj, WC og oppvaskmaskin. Det er kun to små kjøleskap, så de som har kjølebag med stømtilkopling kan gjerne ta med dette.

Det er dyner/puter til alle inne, så de som får plass der, tar med sengetøy eller lakenpose. De som ligger i telt, tar med sovepose og liggeunderlag. Både de som sover ute og inne vil ha tilgang til bad od andre hyttefasiliteter. Skriv inn i påmeldingen, om du vil bo i telt, eller inne. Det er plass til 10 I hver gruppe.

Turer planlegges på ulike nivåer, både lørdag og søndag. Disse kan for eksempel bli:
• Lang tur i åpent farvann
• Lang tur innaskjærs
• Kort tur innaskjærs
Vi prøver å få inn litt kulturhistoriske innslag på disse turene.

Mat må vi også ha:
• Fredag serverer komiteen suppe med tilbehør ved ankomst fra ca kl 18.00
• Lørdag kveld griller vi. Hver enkelt tar med sin egen mat til å legge på grillen. Komiteen ordner med salat.
• Alle tar med sin egen frokost og lunsj til hele oppholdet, samt drikke til alle måltider.

Påmelding og pris. Antall deltakere begrenses til 20 personer. Deltakerne må være medlem av OKK, ha grunnkurs og ha padlet en del. Vi ønsker en god blanding av erfarne og mindre erfarne padlere. Skriv i påmeldingen om du ønsker å overnatte inne eller i telt. Komiteen tildeler soveplasser etter hvem som har meldt seg på først i de to kategoriene. (Det ble ledige plasser ved forfall den 21.8. De som trakk seg da skulle ligge I telt. Hvis du har veldig god grunn for å ligge innomhus, får vi vurdere kabalen.) For spørsmål om påmelding, kontakt Eva Ljosland. Vi oppretter en facebookgruppe for alle deltakere etter hvert som de har fått plass, og bruker den til informasjon og spørsmål frem til turen.

Hvordan komme seg til Bamble Adresse for GPS: Kjønnøyaveien 58, Bamble.Vi baserer oss på delig av privatbiler. Deltakerne avtaler seg imellom.

Kjørebeskrivelse: Kjør E-18 mot Kristiansand, og kjør over Brevikbrua (Grenland bru er stengt pga anleggsarbeider). Det kan eventuelt lønne seg å kjøre «indre vei», om Siljan, Skien og Herre, og komme ut på E-18 sør for Brevikbrua (som er en skikkelig flaskehals for tiden). Kjør et par km forbi Bamble kirke, og ta til venstre mot Valle, etter noen km. Etter ca 5 km passere du Brevikstand camping, og ca. 3 km etter denne tar du til venstre på Trosby, mot Kjønnøya. Etter ca 500 meter tar du til venstre, ved et postkassestativ og søppelkasser, mellom en del båter og biler. Her har du en stor småbåthavn på høyre side. Etter 100 meter er det en bom. Ring Knut (92838617), så åpner han den. Hytta er den første hvite på venstre side når du kommer opp bakken (ca 200 meter).

Velkommen!
Vi gleder oss.

Eva Ljosland (97690827, eva.ljos@gmail.com)
Frode Stangeby (45470244)
Knut Bryne (92838617)

Det er 20 plasser totalt. 18 er reservert og 2 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Bestilling er stengt for denne hendelsen.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.