Slusetur på Telemarkskanalen

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 25.06.2021 – 27.06.2021
00:00

Beskrivelse

 

Turen er en god blanding av padling, sluser, medstrøm, lek, god underholdning, god stemning og forhåpentligvis godt vær. Vi overnatter i telt begge netter. Alle tar med eget teltutstyr, egen mat og kokeutstyr. Planlegg gjerne mat sammen med en eller to av de andre deltagerne. Drikkevann finnes i kanalen. Det er mulig å trille forbi noen av slusene dersom noen ønsker dette, ta gjerne med tralle hvis du har. Traller skal også være tilgjengelig på alle sluser. Ved Kjeldal er det en fiskesperre som vi uansett må trille forbi. Vi må beregne noe ekstra tid for venting ved slusene.

 

https://www.telemarkskanalen.no/fritidsbat/praktisk-informasjon

 

Turplan

Fredag

Avreise fra Oslo fredag morgen. Vi møtes på Kilen camping ved Flåvatn i Telemark fredag innen klokken 12.00. Google maps angir 180 km og 3 timer kjøretid fra Oslo sentrum. Regn med dette som et minimum. På Kilen Camping pakker vi kajakkene og er klare for padling til klokken 13.00. Første etappe er over Flåvatn til Hogga sluser, den øverste av slusene i Telemarkskanalen, ca 18 km. Det blir pause underveis. Hogga sluser har 2 kammer. Vi overnatter på tilrettelagt teltområde rett nedenfor slusene (her er det toaletter). Slusene stenger klokken 18, så vi må være framme i god tid før det.

 

Lørdag

Dagens etappe er til Nomestrand, øst på Nomevatn, ca 16 km. Det er to sluser på 1 kammer hver, Kjeldal og Lunde. Vi har sannsynligvis ganske god tid denne dagen og vil være framme ved Nomestrand relativt tidlig. Vi benytter anledningen til litt kajakklek og aktiviteter for de som ønsker det. Overnattingen her er på en stor gresslette.

 

Søndag

Turens fineste strekning. Dagens etappe går til Ulefoss, ca 8 km. Det er to sluser, Vrangfoss på 5 kammer (ca 60 min slusing) og Eidsfoss på 2 kammer (ca 30 min). Vi avslutter turen rett oppstrøms Ulefoss sluser underveis satser vi på en pause før eller etter vi sluser gjennom Vrangfoss.

 

Pris

Dersom vi sluser gjennom alle slusene, og ikke triller forbi, vil det koste ca 600 kr per person for slusene. Om vi blir ti eller flere, får vi en viss grupperabatt. Vi betaler hver sluse samlet (pga grupperabatt) og vippser med en gang til den som har lagt ut. Transportutgifter gjøres opp mellom de som kjører sammen. Andre utgifter er egen mat og utstyr og eventuelt drosje for å hente biler. (Se avsnitt om transport)

 

Transport

Reisen til og fra skjer i private biler, inkludert transport av kajakker. Vi prøver å organisere bilene slik at vi setter igjen noen biler på Ulefoss på fredag slik at vi får hentet resten av bilene som har parkert ved Kilen feriesenter på søndag. Dette kommer vi tilbake til når vi har listen med deltakere.

 

Påmelding

Vi åpner for 15 plasser. Turledere kommer i tillegg. Det kreves grunnkurs hav og medlemskap i Oslo kajakklubb for å være med på denne turen. Det blir en relativt grei tur for de som ikke er erfarne padlere, siden distansen er begrenset og vi padler medstrøms. Det kommer mer praktisk informasjon spesielt med tanke på padling når deltakerlisten foreligger. Påmeldingsskjemaet under inneholder dessverre spørsmål som ikke er relevante for denne turen. Fyll inn de aktuelle. For eksempel er ikke surfski aktuelt.

Vi må selvfølgelig tilpasse oss de til enhver tid gjeldende koronareglene. Vi må ligge i flåte i slusene. Vi regner med at å ligge litt forskjøvet ivaretar god nok koronaavstand. Alle er ansvarlig for egen avstand, håndhygiene etc.

Hvis det er noen som har spørsmål, så ta kontakt med en av oss, gjerne på messenger.

 

Magnus Berg

Marte Øvrum

Eva Ljosland

Det er 15 plasser totalt. 15 er reservert og 0 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Dette arrangementet er fullbooket.