SOMMERTUR I ØYGARDEN VED BERGEN 25.7-1.8 2020

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 25.07.2020 – 01.08.2020
16:00

Beskrivelse

Sommerturen til Øygarden blir et friskt møte med hav og land ispedd historie og kultur. Øygarden kommune består fra 2020 av øya Sotra og øyrekken som går nordover derfra. Vi vil også drar innom Askøy i øst. Øygarden ligger rett ut mot Atlanterhavet. Området gir fantastiske variasjonsmuligheter, og rutealternativer som tar hensyn til været.

Vi regner med å kunne gjennomføre turen innenfor myndighetenes råd om den pågående pandemien (Covid 19). Dersom det gis nye råd for juli 2020, må vi ta forbehold om å endre opplegget deretter. Påmeldingsfristen er 10. juni, og det blir et informasjonsmøte for de som er påmeldt den 17. juni. Vi har 15 plasser til disposisjon med «første man til mølla». Vi ønsker å tilby sommertur til mange medlemmer i klubben, og legger en viss begrensning på muligheten til å delta på begge turene. Hvis du har meldt deg på den andre turen, kan du likevel sette deg på venteliste for denne. Det samme gjelder hvis denne turen er fulltegnet og du vil stå på venteliste, vennligst send mail til annettbrohmann@hotmail.com. Prisen for turen inkluderer 3 overnattinger og et gourmetmåltid og blir NOK 1.000,- per person. Betalingen skjer ved påmeldingen. Utgifter for mat og annet deles underveis. Dersom du ikke kan være med returneres kun nok 700,- (300,- dekker faste utgifter). Eventuell avmelding sendes tit Annett – annettbrohmann@hotmail.com.

Litt om turen:

Turen starter i Møvik på Sotra, hvor vi møtes lørdag 25. juli kl 16.00. Bilturen fra Oslo tar ca 8 timer.

I Møvik pakker vi kajakken for hele turen og padler ca 5 km ut til Hissøyna, hvor vi overnatter i Hovdahuset som tilhører Bergen og Omegn Friluftsråd. Vi blir der i to netter.

Søndag padler vi dagstur, enten ut i havet og mot Telavåg eller inn i trange fjorder.

Mandag og tirsdag padler vi relativt lange strekk nordover, og overnatter i telt på Nordre Sandøya en natt, og dernest på gulv eller i seng på nedlagte Alvheim Skule. På Alvheim Skule bestiller vi et gourmetmåltid.

Begge dagene må vi velge ruter etter været. Vestsiden er eksponert, men vakker og spennende, for eksempel ved Løno, utsiden av Algrøy, og øyene videre nordover. En mer skjermet rute går i le av Algrøy og andre øyer. På denne ruten kan vi finne Kystkultursenteret på Langøy og Urtemakeriet, som er godt kjent. Lenger nord er det kystmuseum, og et AleksanderDaleOen-senter.

Fra onsdag er veien videre svært væravhengig. Vi ønsker å padle til Nordøyna og ligge der i telt, dernest til Herdla og Kollevågen, begge de siste i Askøy kommune. Ved dårlig vær må vi velge andre alternativer, men også disse er gode. Vi vil trolig i større grad holde oss i Øygarden og vi har sikret oss innendørs overnatting om vi trenger det for ytterligere en natt.

Lørdag 1. august padler vi til Ågotnes, og henter bilene.

Vi overnatter delvis i telt og delvis innendørs. Overnattingsstedene er rimelige, men vi har valgt å kose oss litt med å bestille et fint måltid midt i turen.

Dagsetappene vil ligge mellom 15 og 30 km. Deltakerne må ha gjennomført teknikkurs, og kunne padle med en hastighet på 5 km/t med fullastet kajakk.

Vi gleder oss til å dra på tur sammen med dere.

Hilsen Gunnar, Anne W, Annett og Eva

Havpadling

Det er 19 plasser totalt. 19 er reservert og 0 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Dette arrangementet er fullbooket.