Sommertur til Smøla

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 29.07.2018 – 04.08.2018
Hele dagen

Beskrivelse

Årets sommertur går til Smøla på Nord-Møre fra søndag 29. juli til lørdag 4. august.

Øya er rund og flat, omringet av tusenvis av holmer og skjær med mye strøm og sjø. Sørvest er framherskende vindretning på Smøla.

Vi tar sikte på å padle rundt Smøla, med sola, om ikke vær og vind tilsier noe annet. Det går vei rundt hele øya, og vi får flere muligheter til å gjøre innkjøp underveis.

Dagsetappene vil være fra 15 til 30 km. Deltakerne må ha gjennomført teknikkurs. Det er plass til maksimalt 25 deltakere.

Foto: Smøla kajakk

Program:

29. juli: Vi møtes ved Kajakklåven til Smøla kajakk i Steinsøysundet. Der kan vi sette opp teltene våre. Vertskapet, Anders og Kristine, er begge lommekjente i farvannet vi skal padle i. De vil gi oss tips og råd. Bilene kan vi sette igjen her hos dem.

Mandag 30.7: Vi padler sørover til Dyrøya utenfor Vikan. Overnatting i telt.

Tirsdag 31.7: Vi padler til Jøstølen, kanskje via Skjølbergsvågen, der det er mulig å komme gjennom på flo sjø. Overnatting på Betten rorbuer. Vi har bestilt to hytter med sengeplass til 18 personer. Blir vi fler, får noen overnatte i telt.

Onsdag 1.8: Dagstur i landskapsvernområdet i sør. Overnatting på Betten rorbuer.

Torsdag 2.8: Vi padler nordover til Brattværet. Overnatting i telt.

Fredag 3.8: Videre nordover til fiskeværet Veiholmen. Overnatting i telt i Steinsøysund.

Lørdag 4.8: Takk for turen! Vel hjem.

Det er enklest å komme til Smøla med bil. Kjør via Østerdalen riksvei 3 over Kvikne til Orkdal, Kyrkseterøra og ferge fra Sandvika til Edøy. Reisen tar 9 timer og 20 minutter uten stopp. Velger man å reise via Dombås og Kristiansund tar det 42 minutter mer og to fergeturer til. Den enkelte organisere selv reisen.

Det er mulig å leie kajakk hos Smøla kajakk. Pris fra mandagsmorgen til fredagskveld 1200,- pr. kajakk inkludert åre, redningsvest og padlekart. Kontakt Smøla kajakk. Se www.smolakajakk.com

Det er mange muligheter for å kombinere sommerturen med fjelltur for eksempel Trollheimen med Innerdalen. Se mer på Ut.no.

Vi oppretter en Facebookgruppe for de som skal være med. Der blir det lagt ut mer informasjon. Der blir det også mulig å avtale reise.

Turen er forbeholdt medlemmer av Oslo kajakklubb.

Hilsen Annett, Inger og Pernille

Havpadling

Det er 22 plasser totalt. 22 er reservert og 0 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Dette arrangementet er fullbooket.