Velkommen til OKK sommertur til TROMSØ – Yttersia søndag 1. – søndag 8. august 2021

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 01.08.2021 – 08.08.2021
00:00

Beskrivelse

Leirplass på Yttersia. Foto: Tromsø havpadleklubb

Uforglemmelig vill vakker urørt natur – 7 netter i telt – mat medbringes for hele turen og suppleres med fisk fra sjøen – sol og glitrende hav (– eller kanskje litt vannrett regn).

Antall plasser: 16 (12 + komiteen)
Påmelding: Åpnes onsdag 7. april kl 19.00
Depositum: kr 400,- (som ikke tilbakebetales)

Denne turen til Yttersia ved Tromsø er sommertur 2 som OKK arrangerer første uke i august. Tur 1 går til Helgelandskysten. Begge områdene er fantastiske padleområder.

Turene skiller seg litt fra hverandre ved at man på Helgelandsturen vil ha to overnattinger inne og besøke flere fiskevær med mulighet for proviantering etc. Tromsøturen går i fullstendig urørt natur hvor vi er helt avhengig av telt, ingen muligheter for proviantering, i enda mer eksponert farvann enn Helgelandsturen. Begge turene er prisgitt vær og vind.

Sommerturen til Tromsø havpadleklubb 2020

Turen starter i Skarsfjord fem mil nord for Tromsø søndag 1. august. Vi setter kurset nordover til Sandøya og fortsetter i samme område som Tromsø havpadleklubb hadde sin sommertur i 2020 (hvor blant andre Gunvor deltok). Deres padlerute ser du på kartet til høyre.

Vi har ikke planlagt overnattingsstedene og dagsetappene i detalj ennå, men les turbeskrivelsen til Tromsø havpadleklubb så får du et inntrykk av området. De hadde åtte overnattinger, vi planlegger syv. Les turbeskrivelsen her:

https://tromsohavpadleklubb.com/2020/10/23/sommerturen-2020-yttersia/

Dette er et område hvor bratte fjell stuper ned i havet, viker og bukter med krithvite sandstrender og fisk som bare venter på at noen senker ned et snøre. En alternativ rute til Tromsø havpadleklubb sin, er en rundtur helt på Yttersia hvor vi ender opp ved Karlsøy og avslutter turen ikke langt derfra.

Padleruten avhenger av været. Her må vi både legge opp en plan A og  B. Detaljer om dagsetapper og teltplasser kommer som nevnt etter hvert.

Sannsynligvis vil vi måtte improvisere under veis, og det er også mulig å avbryte turen om været skulle bli for ille.

Reise

Breivika. Foto: Tromsø havpadleklubb

Det tar 22 timer å kjøre fra Oslo til Tromsø. Denne turen byr altså på noen logistikkutfordringer. De fleste vil nok foretrekke å fly tur retur Tromsø, noe som betinger at vi må få fraktet kajakkene oppover ved at noen kjører bil og henger.  Vi har noen sonderinger, men ingen endelig løsning på dette foreløpig. Er det noen som kunne tenke seg en slik kjøretur, gi beskjed. Uansett må man regne med en utgift på kanskje 2000 kroner for frakt av kajakk tur retur. I tillegg kommer flybilletter, utgifter til mat og noe til drosje.

Det er fem mil fra Tromsø til startpunktet i Skarsfjord. Mest nærliggende transport er maxitaxi. Oppmøte i Tromsø eks. søndag kl 10.50 (fly fra Oslo 08.55), proviantering på søndagsåpen butikk i nærheten av flyplassen og deretter drosje til Skarsfjord. Det vil si at vi kan få en fin, men litt kort padledag søndag.

Turen avsluttes etter planen lørdag 7. august, men vi planlegger hjemreise først på ettermiddagen søndag for å ha litt buffer. Kanskje tar vi siste natt i Tromsø?

Padlekompetanse

Vi legger opp til padledistanser på ca 2 – 2,5 mil daglig (max 3 mil), altså litt lengre distanser enn sommerturen til Tromsø havpadleklubb. Om vind og vær er imot oss  blir det kortere.

Deltakerkrav er minimum teknikkurs, god padlekapasitet og erfaring med teltliv.

Havet i nord er fullt av fisk! Foto: Harald

En tur for deg som føler deg trygg i kajakken og som vil være med på en litt ekspedisjonsaktig tur med alle nettene i telt i vill urørt natur. Vi satser selvfølgelig på strålende sol og en ferieuke der vi skal kose oss, fiske, beundre midnattssola, brenne bål i fjæra, lage gode måltider og nyte å være på tur sammen. Men vi tar også høyde for å klare noen dager med drittvær, regn og blåst uten at det ødelegger stemningen.

Påmelding

Åpning for påmelding onsdag 7. april kl 19.00 (etter påske).
Du må være medlem av OKK
Antall plasser: 16 (12 + komiteen)
Depositum: kr 400,-

Dersom turen blir fullbooket og du ønsker å stå på venteliste, send en mail til harald.aas@toi.no

Velkommen til sommeropplevelser i nord!

Hilsen komiteen,

Cathrine, Nils Olav, Petter og Harald

Havpadling

Det er 12 plasser totalt. 12 er reservert og 0 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Dette arrangementet er fullbooket.