Velkommen til OKKs FYRTUR 2021 for aktivitetsledere

Kart utilgjengelig

Dato/Tid
Dato(er) – 13.05.2021 – 17.05.2021
00:00

Beskrivelse

FRA RYVINGEN til SALTHOLMEN (MANDAL TIL LILLESAND/Grimstad)

Himmelfartshelga/17. mai: Torsdag 13. til mandag 17. mai

«Turen for dæ som vil komme i vadder!»

Fyrturen blir i år en ønskereprise med mange godbiter fra tidligere turer!

Turen er for aktivitetsledere i OKK. Vi baserer oss på at vi skal etterleve nivå 1 i den nasjonale åpningsplanen etter korona, og vi begrenser turen til 10 deltagere. Dersom det blir vesentlige lettelser i koronaregimet, kan det hende vi åpner for flere.

Det pleier å være stor interesse for fyrturen. Vi vil derfor legge opp til å trekke deltagere etter at alle har hatt en rimelig sjanse til å melde seg på. Fristen for påmelding er kl 19.00 mandag 3.mai. Deltakere trekkes blant de påmeldte til da. Vi trekker samtidig en venteliste.

Vi vil planlegge en billogistikk slik at det blir enkelt å returnere den 17.mai. Vi vil derfor helst ikke ha noen som bare vil ta deler av turen.

Turen blir gjennomført med behørige koronarutiner. Vi kommer tilbake til dette før avreise.

Turplan

Torsdag: Fra Mandal til Ryvingen

Torsdag 13. mai:

Vi starter fra Oslo kl 9 og kjører til Mandal (4 timer og 16 min uten kø – 5-6 timer med kø). Klare i kajakkene mellom kl 14 og 15 for å padle ut til Ryvingen fyr, ca 7,5 km (1,5 – 2 timer). Mulig med en kveldstur blant holmer og skjær, før en god middag på fyret.

Fredag: Fra Ryvingen til Songvaar

Fredag 14. mai:

Frokost, utvask og padling til Songvaar fyr utenfor Høllen i Søgne. Ca 22 km.

 Lørdag 15. mai:

Frokost. Utvask og padling til Grønningen fyr ved Kristiansand. Ca 22 km.

Lørdag: Songvaar til Grønningen

Søndag 16.mai:

Frokost, utvask og padling gjennom Blindleia til Saltholmen fyr ved Lillesand. Ca 32 km.

Søndag: Grønningen til Saltholmen

Mandag 17. mai:

Flaggheising, 17. mai-frokost, utvask og padling intil Grimstad. Muligens en is i sikker korona-avstand fra lokalbefolkningen?

Buss/drosje til Mandal for å hente bilene. Retur til Oslo.

Generelt

Alle fyrene er spektakulære overnattingssteder som er breddfulle av sjarm.

Avstandsangivelsene er ca-distanser, ca 20 -26 km hver dag. Dersom vi får mye vind eller motvind og må gå innaskjærs, vil avstanden kunne bli omkring 30 km alle dager når vi padler mellom fyrene. Det er derfor viktig at alle har god padlekapasitet.

Turen er for aktivitetsledere, men vi åpner også for de som vil ta aktivitetslederkurs i løpet året og kan dokumentere sterke padleferdigheter kan bli med. Dersom været er bra kan det bli en lett tur flere av dagene. Dersom vi får motvind, kan det bli tungt. Fint blir det uansett.

Vi satser på felles middager der vi deler inn i grupper som får ansvar for en dag hver. Frokost spiser vi også sammen, – hver tar med til seg og så deler vi.

Pris: Overnatting på fyrene er 200 – 450 kroner pr. natt avhengig av fyr og hvor mange vi blir, ca 1200-1500 for overnatting. I tillegg kommer felles middag. Maks antall deltakere: 10. Alle som melder seg på innen fristen mandag 3. mai kl 19.00 vil være med i trekningen om plassene (derfor er det mulig for flere enn 10 å registrere seg).

Spørsmål – send mail til Harald: ha@toi.no

Hilsen turkomiteen,

Eva, Karine og Harald

Havpadling

Det er 25 plasser totalt. 13 er reservert og 12 plasser er ledig. 0 avventer godkjenning.

Påmelding

Bestilling er stengt for denne hendelsen.