Kajakkpolo

polo1 - versjon 2Oslo Kajakklubb er i gang med å etablere en ny og spennende aktivitetsgruppe – Kajakkpolo. Kajakkpolo er en gren innen kajakkmiljøet som kombinerer ballspill og kajakk. I dag avholdes både EM og VM i denne grenen. Over 27 nasjoner har fram til i dag etablert kajakkpolo som en sentral aktivitet innfor padlesporten.

Tenk deg å spille håndball i kajakk, da har du kajakkpolo! I en vanlig polokamp spiller to lag med 5 spillere hver mot hverandre. Banen har samme størrelse som en vannpolobane. Målet er å skåre mål i en kurv som henger to meter over vannet og som er 1 x 1,5 meter i størrelse.

Krevende, eksplosivt, vått og morsomt! Sporten passer bra for de som kan padle kajakk og for de som vil utfordre seg selv i en lagidrett eller rett og slett bare glede seg over lek med ball og kajakk! Du vil lære å rulle, å beherske en liten kajakk, å spille med ball og ikke minst å bruke spilletaktikk.

Oslo Kajakklubb har “kapret” en dreven kajakkpolo-entusiast som primus motor i oppbyggingen av denne grenen i klubben. Attilio Dell’Arte kommer fra Italia og er 39 år. Han har bodd 2 år i Norge og er utdannet innen økonomi. Han er fra i år både trener og oppmann for Kajakkpolo. Attilio har padlet kajakk siden ungdomstiden. I kajakkpolo har han vunnet det italienske landsmesterskapet og har også deltatt i Europamesterskapet i Tyskland med juniorlandslaget.

Vi gleder oss stort til å sette i gang polokurs og trening i løpet av mai/juni 2016. Oslo Kajakkpolo har som mål å konkurrere med andre norske pololag!

OKKs Kajakkpololag

Vi har opprettholdt OKKs lag fra 2015. Laget består per i dag av 5 ivrige spillere. Se for øvrig videoen fra deltakelsen i turnering i Trondheim, høsten 2015: https://vimeo.com/140105988

OKKs lag begynner utetrening i løpet av mai. Vi er alltid interessert i å få flere og nye spillere!

Har du grunnferdigheter fra elvekajakk eller har du padlet en stund? Kan du tenke deg å bli med? Send gjerne en email til Attilio Dell’Arte på kajakkpolo@okk.org og følg oss gjerne på www.facebook.com/KajakkpoloOKK

Du kan forøvrig se denne kajakkpolo-videoen fra EM 2014 i Frankrike: https://www.youtube.com/watch?v=LEv7q2Ni5io.

Attilio har opprettet en egen Facebook side for Kajakkpolo i OKK: www.facebook.com/KajakkpoloOKK. Ta gjerne en titt! Attilio kan kontaktes på følgende mailadresse: kajakkpolo@okk.org.

Mer informasjon kommer etter hvert!