Kajakkpolo

Lyst til å prøve kajakkpolo?

  • Ta kontakt for å komme innom og prøve kajakkpolo på treningene våre
  • Passer for unge fra ca. 11 år og for voksne i alle aldre!
  • Se treningstider nedenfor.

Kontakt: Jon Anders Berthelsen  | +47 97825785  | E-post:  kajakkpolo@okk.org

Lær kajakkpolo på kurs i Oslo kajakklubb:

Treninger

Fra mars til november spiller vi ute på Oslo kajakklubb tre ganger i uka. På vinteren trener vi inne i basseng en gang i uka på Norges Idrettshøgskole. Treninger varer én til to timer. Flere spillere på laget trener også inne i styrkerommene hos OKK, men mest på vinteren.

Treningstider for nybegynnere til kajakkpolo ungdomslag (11-16 år)

  • Tirsdag kl. 16.30 – 17.30
  • Torsdag kl. 16.30-17.30
  • Begge dager kan du ta med en venn eller flere som vil prøve kajakkpolo.
  • Påmelding her

Faste fellestreninger for aktive polopadlere (alle aldersgrupper, ungdom, voksne)

  • Tirsdag kl. 17:30
  • Torsdag kl. 17:30
  • Søndag kl. 11:00

Hva er kajakkpolo?

Kajakkpolo er en ballsport i kajakker som er krevende, eksplosivt, vått og morsom!

Kajakkpolo passer for alle aldre, fra 11 år og oppover.

Se noen undervisningsvideoer i kajakkpolo her

På banen er det 5 spillere på hvert lag. Man bruker henda til å kaste en basket-/volleylignende ball i et mål to meter oppe i lufta. Under målet sitter keeper med åra rett opp for å stoppe skudd.

Utstyret: Kajakk, årer, hjelm, ball, vest og spruttrekk får man låne på klubben. Det eneste man må ha med seg er badebukse og t-skjorte eller klær etter vær. Neopren er populært, men ull funker også.

Oslo Kajakklubb har to lag og har vunnet de siste cupene og mesterskapene i Norge, men vi trenger flere faste spillere. Alle er velkomne til å prøve uansett hvor lite erfaring man har fra før.

Hvorfor Kajakkpolo?

Kult, lett å begynne vanskelig å mestre

Kajakkpolo er ikke bare intens og actionfylt, men også en teknisk og presis sport som kan utfordre dine ferdigheter. Det er lett å sette seg inn i, og man vil kunne lære mye om kontroll med båten, åra, ballen, taktikk, teknikk, lagspill og samarbeid.

Bli Norgesmester på 1-2-3

Kajakkpolo er foreløpig en nisjesport, spesielt i Norge. Dette kan være en fordel. Den som begynner med kajakkpolo er automatisk med på de beste lagene i Norge, og får være med å forme miljøet. Drar man for eksempel et annet sted for å jobbe eller studere er det lett å komme inn i et kajakkpolomiljø.

Padling er sunt

Kajakkpolo er aktivt og utfordrer koordinasjonen. Padling generelt er en aktivitet der man bruker hele kroppen, men kajakkpolo kan også bidra til å utvikle ferdigheter i kast, båtkontroll og årekontroll. Sporten krever mye eksplosiv styrke, men samtidig er det viktig å trene kondisjon så man holder ut.

Sosialt

På treninger møter man de andre spillerne opptil tre ganger i uka. Man blir kjent under oppvarming og spill, men det beste stedet å bli kjent er jo i badstuen. Der liker laget å sitte etter treninger, spesielt når det er kaldt ute. I tillegg til treninger prøver vi å arrangere andre sosiale arrangementer. Hyttetur ved sjøen er populært. På vinteren (oktober-mars) trener og leker vi i svømmebasseng på søndager (som regel kl. 11 til 13).

Kajakkpolo-miljøet er ennå lite i Norge, men vi får hyppig besøk fra utenlandet på grunn av utveksling og arbeidsopphold. I klubben er det representasjon fra Italia, Polen, Tyskland, Nederland, Frankrike og Danmark. Drar man utenlands selv en gang er det fort mulig å bli med på et lokalt lag eller student lag.

Hvordan spiller man kajakkpolo?

Under kamp er det 5 spillere fra hvert lag på banen pluss innbyttere som venter bak målet. Banen er 35×23 m med et mål på 1 x 1,5 m i hver ende plassert to meter opp i lufta. En kamp består av to omganger på 10 min. I spill får man bare holde ballen inntil 5 sekunder, og laget har en tidsbegrensning for angrep på 60 sekunder som resettes under corner.

Når det gjelder kontakt kan man bruke båtene sine til å dytte andres båter, men det er ikke lov å bruke hender eller årer for å dytte eller ta på verken utstyret eller spillerne selv. Det er vanskelig å unngå helt at folk ikke kommer borti hverandre med årer. Dette er en av grunnene til at vi bruker hjelmer. Unntaket for dytting med hender er hvis en spiller har ballen, da kan du dytte dem så de velter opp ned. Siden man kan dytte hverandre og ellers kan falle rundt når man krasjer eller er uforsiktig, må man kunne rulle opp igjen så kampen ikke stopper opp. Eskimorulle er en teknisk utfordrende bevegelse hvor du bruker henda eller åra di og smidighet for å komme deg over vann igjen. Det tar lang tid for de fleste å lære/mestre rullen, så det er en fordel at vi har basseng på vinteren.

Kajakkpolo kan virke voldsomt, men det er visse regler man må følge. Dommeren kan dele ut grønt, gult og rødt kort og/eller straffekast når spillere bryter reglene. Hvis man er mer interessert i reglene vi følger kan man gå inn her:  https://www.canoe-europe.org/documents#canoe_polo

Se også Facebook siden vår: https://www.facebook.com/KajakkpoloOKK

Lenker

Oversikt over flere artikler om kajakkpolo her.

Arrangementer i 2024 (foreløpig plan):

  • Järfälla cup i Sverige, 10 februar 2024
  • NC i Kristiansand, 11-12 mai 2024
  • NM i Oslo, 15-16 juni 2024
  • Skovshoved canoepolo open 3 august
  • Treningsleir for unge spillere i skandinavia (Stockholm) 8-11 agust
  • samling + trener 1 kurs i Trondheim 24-25 august 2024
  • Järfälla cup i Sverige, 9 november 2024