Ofte stilte spørsmål fra nye medlemmer

Her har vi samlet noen av de spørsmål vi oftest får fra nye medlemmer i forbindelse med innmelding eller nybegynnerkurs. Ta gjerne en kikk her før du ringer klubben, eller går på kurset!

Hvordan melder jeg meg på kurs?

Under Kurstilbud finner du Introduksjonkursene i OKK. Online påmelding.

Må jeg gå kurset om jeg har padlet før?

Ja, såfremt du ikke har god kjennskap til klubbens rutiner og kan dokumentere padleerfaring inkludert redning og tømming av turkajakker(referanser)

Hva skal jeg ha på meg på kurs?

Kle deg etter vanntemperaturen. Det beste er superundertøy/ullundertøy./ullsokker/lue Kle deg slik at du kan svømme. Husk tørtskift etter kurset.

Må vi trene redning?

Ja, selv om du ikke kommer til å velte selv skal du kunne hjelpe andre. Ved å øve på dette gjør du sporten sikrere for alle.

Kan man padle uten å bli våt?

Kajakk er vannsport, du blir garantert bløt. Klubben har garderobe meddusj og badstue tilgjengelig for medlemmene. Ta alltid med skift

Kan jeg padle alene etter kurset?

Hensikten med kurset er å skape et godt grunnlag for å begynne å padlekajakk. Så om du padler i trygt farvann og har hodet med deg kan du øvepå egen hånd. Jo mer du øver jo bedre blir du.

Kan jeg låne klubbåt etter endt kurs?

Ja, du kan låne båt, åre og flytevest så ofte du vil, men du må bruke kajakken til padling- ikke til badeturer.

Kan jeg ha med gjester etter endt kurs?

Nei, OKK`s kajakker er forbeholdt medlemmene.
Du kan derimot ha med barn som du har ansvaret for

Det er ikke satt opp kurs mer enn et par uker frem i tid, er jeg da sikker på å få kurs om jeg betaler inn?

OKK setter opp kurs etter behov, normalt ett til fire kurs pr uke hele sesongen fra april til september. Vi er imidlertid ikke en padleskole, men en kajakklubb. Kursene er for at nye medlemmer skal lære seg grunnlegende kajakkferdigheter og å håndtere klubbens utstyr slik at det varer lengst mulig.