Spørsmål fra barn og unge

Les også om:

Hvilken gruppe passer for meg?
Vi har antydet alder og ferdighetsnivå innen de ulike gruppene. Dersom du er nybegynner, anbefaler vi at du begynner på kajakkskolen. Dersom du raskt får et høyt ferdighetsnivå, kan det godt være at trenerne sender deg over i rekruttgruppen. Dersom du er 14-15 år og aldri har padlet før, vil vi likevel finne et opplegg som passer for deg.  Dette finner vi ut på klubben.

Vest?

Vi har gratis utlån av vester til alle barna som padler i klubben. Det er påbudt for alle (uansett alder) å padle med vest hele året.

I konkurranser (Norges Cup) er det påbudt med vest til og med ungdomsklassen.

Padle andre dager enn treningstiden?

Også de yngste utøverne oppfordres til å padle mer enn hva klubben tilbyr av fellestreninger. Barn/ungdom til og med 14 år må alltid gjøre dette sammen med en voksen person. Husk alltid å vurdere vær, vind og bølger. Det er fint at dere gjør avtaler dere i mellom om når dere møtes i klubben for å padle samen med en voksen. Barn og unge som deltar i organisert aktivitet kommuniserer via egne chat-grupper.

Trenerne i klubben tilbyr et treningsprogram per uke gjennom hele året slik at du vet hva du anbefales å trene på de andre dagene enn fellestreningene. Treningsprogrammet stimulerer til ansvar for egen utvikling og motiverer til

Må jeg ha egen kajakk?

Nei det må du ikke. Klubben har båter dere kan låne. Med mange på treningene kan det gjerne være rift om enkelte båter. Finn en som passer ditt ferdighetsnivå. Når du har funnet ut at padling er virkelig noe du har lyst å holde på med, og du føler at tiden er inne for en racerkajakk kan det være lurt å investere i egen kajakk. Kajakker finnes i ulike prisklasser, og det er ofte noe å få kjøpt brukt. I klubben er det alltid gode råd å få dersom du ønsker å kjøpe kajakk.

Åre?

Klubben har også klubbårer som du kan låne. De fleste som padler en del kjøper egen åre etter hvert. Spør gjerne andre i klubben om hvor lang og hvor stort blad du skal ha.

Klær? Hva skal jeg padle i?
Tidlig på våren og sent om høsten er det lurt å ha to lag med ull innerst. Når det blir varmere kan gjerne en langarmet supertrøye anbefales. En lett vanntett jakke kan være behagelig når det er surt, litt nedbør og vind. Tidlig på våren og om høsten så er det lurt å ha lue på. Det er også viktig å ta med ekstra tøy for våt blir man ofte enten frivillig eller ufrivillig.

Velter jeg?

Nei. Og ja. Du vil alltid finne en kajakk som er stødig nok slik at du ikke velter, men de fleste ønsker å mestre en racerkajakk etter hvert. Da må du regne med å velte noen ganger når du øver. Det har alle gjort, og det er bare gøy! Øv deg nær brygga.

Stevner og treningsleirer

Alle oppfordres til å være med på stevner og treningsleirer. Dersom du ikke har vært med før, er det bare å glede seg. Det er gøy! Og du får nye venner. Klubben har hatt utøvere som plasserer seg fra siste til første plass. Noen av de som startet langt nede på resultatlista er i dag høyt opp.

Noen synes kanskje det er skummelt første gang, men så finner alle ut at det var jo gøy å prøve, og så var jo alle så hyggelige. Vi i OKK ønsker at akkurat du skal være med, og vi skal gjøre vårt beste for at du skal trives!

Når du begynner i klubben så vil du nærmere informasjon om når det er stevner og treningsleir.